CSATLAKOZZ A LIFESTYLE VÁLLALKOZÁS FACEBOOK CSOPORTBA!
0. NAP: MIRŐL LESZ SZÓ A KÖVETKEZŐ 21 NAPBAN?
 •  A vállalkozásépítés sokkal több tényezőből áll, mint a következő "marketing varázspirula" kereséséből, ami egy igazságtalan előnyt biztosít.
 •  Egyszerű vállalkozást akarunk építeni elsőként, amiből sokat tudunk tanulni a második vállalkozáshoz (vagy az elsőt fejlesztgetjük tovább)
 •  Ennek vannak pszichológiai és technikai előfeltételei is, a legtöbben azért nem tudnak sikeres vállalkozást építeni, mert nem tudnak jó döntéseket hozni, és nem látják át a mentális részét a folyamatnak. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
1. NAP: MILYEN VÁLLALKOZÁST INDÍTS 2017-BEN? (3 SZABÁLY)
 •  Legyen egyértelmű igény a vállalkozásodra. Olcsó ékszereket 100%, hogy el lehet adni, luxusautókat nem valószínű. Az emberi igények ismerete segít az ügyfélszerzésben.
 •  Azok a piacok, amiken mi indulunk, nem "győztes mindent visz" alapokon működnek, tehát NEM baj, hogy van konkurencia, sőt az lenne a baj, ha nem lennének. Például soha nem lesz csak egy webshop, ahonnan az összes ruhát megveszik, és soha nem lesz egy marketingügynökség, aki mindenkit kiszolgál.
 •  Olyan vállalkozást akarunk indítani, ami a lehető legnagyobb profittal működik, hogy a KATÁ-s adózás 8 milliós keretéből minél több maradjon nálad, hogy meg tudj élni belőle.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
2. NAP: MIÉRT VÁSÁROLNÁNAK TŐLED? (FELTÉTELEZETT ÉRTÉK)
 •  Nagyon sok esetben egy tárgy vagy szolgáltatás árát nem az előállítási ár alapján ítéljük meg. Például a GoPro hám csak egy szíj és egy darab műanyag, mégis sokat fizettem érte.
 •  Különböző módszerekkel tudjuk fokozni a termék feltételezett (és valós) értékét is. Mind a kettőt akarjuk, erre lesz a márkaépítés, erre szolgál majd a terméktámogatás, és erre lesz a marketing. 
 •  Az emberek akkor vásárolnak, ha úgy látják, hogy egy ajánlat (termék/szolgáltatás) többet ér a számukra, mint a pénz, amibe kerül. Ha ez megvan, akkor el fogják cserélni a pénzüket az ajánlatra, máshogy semmiképpen.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
3. NAP: HOGYAN KÜZDD LE A KÉTSÉGEID?
 •  Nagyon sok esetben egy tárgy vagy szolgáltatás árát nem az előállítási ár alapján ítéljük meg. Például a GoPro hám csak egy szíj és egy darab műanyag, mégis sokat fizettem érte.
 •  Különböző módszerekkel tudjuk fokozni a termék feltételezett (és valós) értékét is. Mind a kettőt akarjuk, erre lesz a márkaépítés, erre szolgál majd a terméktámogatás, és erre lesz a marketing. 
 •  Az emberek akkor vásárolnak, ha úgy látják, hogy egy ajánlat (termék/szolgáltatás) többet ér a számukra, mint a pénz, amibe kerül. Ha ez megvan, akkor el fogják cserélni a pénzüket az ajánlatra, máshogy semmiképpen.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
4. NAP: HOGYAN LESZ PÉNZED AZ ELSŐ VÁLLALKOZÁSODRA?
 •  A legjobb mód, hogy hogyan finanszírod a vállalkozásod az az, ha szerzel egy munkát és X százalékát a fizetésednek a vállalkozásra különíted el. A jövődbe mindenképpen be kell fektetned (olyan NINCS, hogy feléled a jövedelmed, aki ezt csinálja, nagyon súlyos következményeket fog látni). 
 •  Rengeteg "ingyenpénz" (pályázat, kockázati tőke) igazából haszontalan egy első vállalkozónak, mert megköti a kezed. A tudás sokkal többet ér, mint a pénz, mert pénz nélkül is lehet pénzt csinálni (egy minimális tőke mindenképp javasolt, de 150-300e ft-nál többre nincs szükség), de tudás nélkül biztos elbuksz.
 •  Ne dőlj be a "pénz nélkül is el lehet indítani" jellegű dropshipping ötleteknek. Bár nem tartom rossz modellnek, de lényegében kizártnak tartom, hogy bárki 0 tudással sikerre tudna vinni egy ilyet. Előbb tanulj meg eladni úgy, hogy nincs a termék készleten, és minden rendelést visszamondasz. Utána pedig már biztos lehetsz abban, hogy ha készletet rendelsz (mondjuk 30e ft értékben), akkor azt el tudod adni. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CSATLAKOZZ A LIFESTYLE VÁLLALKOZÁS FACEBOOK CSOPORTBA!
5. NAP: A FUNNEL HACKELÉS
 •  Számtalan mód van, ahogy meg tudjuk könnyíteni a dolgunkat, ha egyéni vállalkozást csinálunk. A vállalkozásötletek, a kedvezményes adózás komoly lehetőség, de a legfontosabb dolog felismerni, hogy mi az, ami már működik a piacodon. 
 •  4 dolgot meg akarunk nézni minden vállalkozásnál: hogyan szerez forgalmat, mi a csali (amiért feliratkoznak az e-mail címükkel az érdeklődők), mi az első termék, amit el akarnak adni (front-end/botlódrót termék), és mi a fő ajánlata a vállalkozásnak, ami a fő üzleti tevékenység, ami a legnagyobb értéket teremti?
 •  Ha az oldalad nem segíti megérteni, hogy miért érdemes foglalkozni vele (mi a haszna), akkor csak egy lesz a napi 2-300 meglátogatott weboldalból, és elfelejtik. Ügyfélszerző megoldásokat kell életre hoznunk, és a legjobb, ha megnézzük, hogy az előttünk járók mit csináltak ez ügyben.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
6. NAP: AZ ÉN SZTORIM
 •  Azért tudok megtartani egy ilyen kihívást, mert 0 külső segítséggel építettem fel a vállalkozásaimat, és mindent meg kellett tanulnom magamnak megcsinálni.
 •  Ezzel együtt nagyon fontosnak tartom, hogy az embernek legyen egy teljes rálátása, hogy merre is haladnak a dolgai, ne kapkodjon annyira, ne kövessen el annyi nagyon költséges hibát, mint én tettem annak idején.
 •  Most szerencsére remekül állnak a dolgaim, utazás, időbeosztás és munka tekintetében is megvan a teljes döntési szabadságom. De ehhez kellett 2 év, amíg csak fontolgattam az indulást, és másfél év, amíg sokkal lassabban haladtam a lehetségesnél.
 •  Számomra a legközelebbi az ideális élethez a norvég minta. A világ legboldogabb országa, ahol mindenkinek van pénze, nem irigykednek, nincsenek piti problémák, és teljes bőség szemlélet van ("az élet jó, az életet élvezni kell"). Én úgy gondolom, hogy egy magyar embernek ennek az eléréséhez a legjobb lehetőség egy vállalkozás. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
7. NAP: AZ ONLINE JELENLÉT FELÉPÍTÉSE
 •  Weboldalt készíteni sokkal könnyebb, mint a legtöbben gondolják. A webdesign ügynökségek sokszor azt fizettetik meg az emberekkel, hogy kevesen vannak tisztában azzal, hogy a technikai része mennyivel egyszerűbb lett a vállalkozásindításnak.
 •  Ha sok terméket (10+) akarsz eladni, akkor a Shopify a javasolt szoftver, ha szolgáltatást/kivitelezést/1-2 terméket akarsz eladni, akkor az Instapage-et javaslom. Ezekkel azonnal el tudjuk kezdeni szerkeszteni az oldalt, szót szerint 1 óra alatt már kézzelfoghatót tudunk alkotni (a későbbiekben még bővítve lesz az arzenálunk). 
 •  Nagyon fontos, hogy mindig egy sablonból induljunk el, mert az ad egy keretet a vállalkozásunknak. Nagyon nehéz a 0-ról kitalálni valamit, de ha már van egy sablon, amit személyre szabunk, akkor nagyon megindul a kreativitásunk, tehát érdemes eleinte ezt a "mankót" igénybe venni.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
8. NAP: A LIFESTYLE DESIGN ÉS A GYORSÍTÓSÁV
 •  A lifestyle design lényege, hogy az életünk nagyon hosszú, és ha nem fordulunk kellő tudatossággal a fejlődés felé, akkor könnyen lehet, hogy egy nagyon rosz helyzetben lyukadunk ki.
 •  Éppen ezért SZÜKSÉGES kihívásokat és kényelmetlenségeket vállalni, amiknek később meglesznek a pozitív következményei. Érdemes önéletrajzokat olvasni, mert ott nagyon koncentráltan látod egy sikeres ember döntéseinek a következményeit (10 év, 100 oldalon).
 •  A Gyorsítósáv a legjobb, de legtöbbet követelő út a bőség felé. A "járda" a terv nélküli lézengés az életben, a "lassúsáv" a folyamatos karrierépítés és megtakarítás (rendben van, de 15-20-30 év kell, amíg működik).
 •  A Gyorsítósáv lényege, hogy építesz egy rendszert, ami az életed végéig hasznot termel. Ez eleinte sok munka, de utána élvezheted a gyümölcsét. Én 4 év alatt építettem 2 vállalkozást, mind a kettő millió forint feletti profitot termelt ki (az egyiket lezártam, a másik, a TACIT-nak a fókusza mostanában jelentősen a vállalkozásindítás és befektetés felé fordult, én ezt egy harmadik vállalkozásként kezelem, ez messze túlhaladta az előzőek eredményeit).
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
8,5. NAP (EXTRA VIDEÓ): MANGO SMOOTHIE KIHÍVÁS
 •  Ez egy korábbi videó, az előző lifestyle business kihívásból van még, akkor egy karriertanácsadó vállalkozás online jelenétét csináltam meg.
 •  Érdemes figyelni működés közben a funnel hackelést. Soha nem akarok a 0-ról kitalálni valamit, hanem veszek egy működőképes megoldást, és arra kezdek el építeni. 
 •  Ez rengeteg mentális kapacitást szabadít fel, amit arra lehet koncentrálni, hogy sokkal magasabb színvonalon nyújthass értéket a vásárlóidnak. 
 •  Rengeteg olyan eszköz van a mai világban, ami könnyebbé teszi az online jelenlét felépítését, így ez többé nem lehet akadály senki számára.

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
9. NAP: MANGO SMOOTHIE KIHÍVÁS 2.0
 •  A full funnel marketing (kivitelezés) vállalkozás máshogy működik, mint egy online tréningeket eladó vállalkozás, érdemes összehasonlítani a kettőt.
 •  Egy főoldal mindig arra szolgál, hogy tisztázza a vásárlóiddal, hogy mindez nekik szól, az ő problémáikat oldja meg, és konkrétumokat is a kezükbe kell adnod, hogy hogyan segítesz nekik.
 •  Előbb letölthetővé teszünk egy olyan PDF-et, ami az ideális vásárló számára érdekes (3 online marketing rendszer, ami mindig működik), utána fel is ajánljuk, hogy gyorsan személyre is szabjuk a webshop-tulajdonosnak (front-end ajánlat).
 •  Ha valaki feliratkozik egy ilyen beszélgetésre, és tényleg tudod szállítani a megoldásokat, akkor jó eséllyel fel fognak bérelni, hiszen több pénzt keresel a vállalkozásnak, mint amennyibe a te munkád kerül
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
10. NAP: A GYORSÍTOTT TANULÁS
 •  A kihíváson rengeteg infót kapsz, de mindez semmit sem ér, ha nem vagy képes a magadévá tenni az elhangzott információkat. Rengeteg ember tud nagyon sok mindent a vállalkozásindításról/marketingről, de soha nem válnak sikeres vállalkozóvá.
 •  Az egyik fontos dolog, amit tudnia kell az embernek a tanulással kapcsolatban, hogy az erőfeszítéseknek mindig eredményei vannak EGY IDŐ UTÁN. Ha bevállalsz egy extra kihívást, és nem jársz sikerrel, akkor is egy olyan emberré válsz, aki fejlődőképes, és EZ hatalmas különbséget jelent.
 •  Jellemzően vannak jobb és egyszerűbb megoldások, mint az átlagember gondolja. Rengeteg probléma, amit megoldhatatlannak tartasz, igazából egy Google-kereséssel megoldható. Videóblogok, tréningek, leírások segítenek jobb eredményeket elérni, feltéve, hogy odafigyelsz. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CSATLAKOZZ A LIFESTYLE VÁLLALKOZÁS FACEBOOK CSOPORTBA!
11. NAP: A 8 PROBLÉMA
 •  Véges mennyiségű problémát kell megoldani a vállalkozásindításhoz. Ahogy egy atléta is szétszedi elemekre a versenyszámát, nekünk is érdemes tudni, hogy milyen területeken érdemes gyakorolni a tudásunkat. 
 •  Az, hogy egy problémát jól vagy rosszul oldasz meg, a különbség lehet egy vegetáló és egy fantasztikusan sikeres vállalkozás között. Nem elég, ha van egy weboldalad: annak alkalmasnak kell lennie az eladásra. Ehhez pedig TANULNI kell, és ezért mondom, hogy a tudás sokkal értékesebb egy vállalkozónak, mint a tőke. 
 •  Pont azért választottunk egyszerű vállalkozásötleteket, hogy nagyon tisztán elkülöníthetőek legyenek ezek a területek, és könnyedén értékelni tudjuk a magunk számára, hogy mégis hogyan teljesítünk ezeken a területeken. Ha látjuk, hogy valahol gyengék vagyunk, az az egész vállalkozást visszahúzza, de legalább teljesen egyértelmű, hogy mi a probléma (mint egy világító lámpa egy autó műszerfalán).
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
12. NAP: AZ ONLINE VÁLLALKOZÁS LEGO
 •  Az online vállalkozásunk ügyfélszerző rendszerét szét lehet szedni apró darabokra, és érdemes is így gondolni rá, hogy egyenként optimálissá tudjuk tenni a működését. 
 •  Az online vállalkozás LEGO-k például az értékesítő oldalak, e-mail automatikák, blogposztok, amik támogatják az eladást. Ezeken kívül még közel 20 különböző online vállalkozás LEGO használható fel, amiknek a felépítését a Gyorsítósáv 3.0 tréningben tanítom meg, amihez a kihívás zárulása után lehet csatlakozni. 
 •  A TACIT ügyfélszerző módszere is hosszú idő alatt alakult ki, többször is újragondoltam a meglévő elemeket, többször át lett variálva, vagy hozzá lett toldva, és így alakult ki egy nagyon jól üzemelő szisztéma. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
13. NAP: A 100 000 000 FORINTOS DÖNTÉS
 •  Teljesen érthető, ha ahogy egyre kézzelfoghatóbbá válik, hogy a vállalkozói útra lépj TÉNYLEGESEN, hirtelen beüt az imposztor szindróma. Amit szeretnék mutatni, hogy 3-4 kereseti kategóriával feljebblépni az életben, igazából nem annyira elképzelhetetlen.
 •  Ha mondjuk egyéni vállalkozóként vagy programozó, akkor a karriered folyamán 100 000 000 forinttal többel fogsz keresni pusztán adózási okokból, mint ha alkalmazottként csinálnád (ráadásul több idő birtokában sok költséget meg tudsz spórolni és nagyobb a szabadságod). 
 •  Próbáld maximalizálni az életed folyamán elért kereseted, és próbáld minél korábban megtenni, mert onnantól kezdve az élet legtöbb területe drasztikusan könnyebbé válik. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
14. NAP: A GOLYÓÁLLÓ VÁLLALKOZÁS
 •  Több mód is létezik, amik lehetővé teszik, hogy csökkentsd a kockázatot, és növeld a sikerességed valószínűségét.
 •  Mindenképp olyan vállalkozást akarunk indítani, ami kicsiben is működik, hogy semmiképp ne dolgozzunk hiába. Ha valami kicsiben működik, akkor online vállalkozás esetében teljesen tiszta, hogy hogyan bővítjük majd tovább, hogy nagyobb bevételünk legyen.
 •  Mindenképp több fázisban fog felépülni a vállalkozásunk, tehát ostobaság azonnal passzív jövedelemre törekedni. 
 •  Nincs szükségünk sok vásárlóra, és nem kell "leigázni" a piacot. Ha napi 1 vásárlásod van, akkor azzal már nagyon komoly extra jövedelmre tudsz szert tenni. Ehhez semmi eredetit nem kell csinálni, elég meglévő vállalkozásokat modellezni. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
15. NAP: AZ ELSŐ 48 ÓRA I. RÉSZ
 •  Ebben a videóban elindítok egy új oldalt a BALI Shop-ot, ami Balin népszerű termékeket árul, főleg a jógás és organikus termékek trendjét meglovagolva.
 •  Egy vállalkozás indításának első 24 órájában 4 feladatot kell megcsinálni: ötlet kiválasztása és a pozicionálás eldöntése, funnel hacking, ajánlatok kitalálása és az online jelenlét vázának a megépítése.
 •  Egészen biztosan lesz szükség változtatásokra, de a vállalkozás első fázisában csak az a lényeg, hogy egyáltalán tesztelhetőek legyenek a megoldásaink, nem kell mindennek tökéletesnek lennie. Sőt nem is szabad erre törekednünk (mert úgyse fog összejönni).
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
16. NAP: AZ ELSŐ 48 ÓRA II. RÉSZ
 •  Az alapok elkészülte után egyre több figyelmet kell fordítanunk a magas színvonalú ügyfélszerző megoldásokra. Ebben a videóban egy egész marketing arzenált mutatok nektek, ezeket nem kell mind használni, de be akartam mutatni, hogy emnnyi lehetőség létezik.
 •  Ez a webshop a legbonyolultabb dolog, amit még javasolnék induló vállalkozásnak. Itt is sok ajánlattal kell foglalkozni, és bizonyos termékeken nem is tervezek profitot. Ennél sokkal egyszerűbb megoldások is működnek, de így legalább át lehet tekinteni, hogy mi kell a sikerhez. 
 •  A legtöbb online vállalkozás azért nem működik jól, mert a felét se csinálják ezeknek a feladatoknak, vagy alacsony színvonalon végzik csak el. Egy sikeres kisválllakozás indítása NEM szerencsejáték, hanem van néhány probléma (8+1), amit meg kell oldani kellően magas színvonalon, és működik is.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CSATLAKOZZ A LIFESTYLE VÁLLALKOZÁS FACEBOOK CSOPORTBA!
17. NAP: AZ ADÓZÁS ALAPJAI
 •  Minden, amit otthon a magyar adózás és vállalkozásalapítás nehézségeir mondanak, a KFT-kre vonatkozik. Egyéni vállalkozást csinálni az úgynevezett KATÁs adózással nem csak egyszerű, de olcsó is.
 •  Az alapítás folyamatának jelentős része online megoldható, és/vagy 10e ft-ért megcsinálja neked egy könyvelő. A KATÁs adózással nem kell ÁFÁ-t fizetned, nem kell nyilvántartást vezetni/osztalékadót fizetni, tehát rengeteg bonyolult dologgal NEM kell foglalkoznod. A videóban említem, hogy nekem havi szinten 5 percet kell ezzel foglalkoznom.
 •  Javasolt, hogy jelentsd be a tevékenységed, amint tesztelve van a vállalkozás, amint látszik, hogy tudsz rendeléseket generálni, egyszerűen azért, mert komolyabban veszed, és összességében jobban fogsz járni. De túl sok zargatásra nem kell számítanod, ha esetleg bejelentés nélkül vágsz bele.
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
18. NAP: VISSZAJELZÉS AZ OLDALAKRA
 •  A leggyakoribb design hibákat mindenki elköveti: túl sok háttérkép használata, ami csicsássá teszi az oldalt, és elviszi a fókuszt az üzenetről, a túlzsúfolás nagyon sokat ront az online jelenléteden. 
 •  Ha valaki nem használ sablonokat, előre kitalált kereteket, akkor nagyságrendekkel nehezebb lesz a dolga. Több kreatív nehézséget kell bevállalni, agyilag nagyon megterhelő lesz, és ezek mind-mind a halogatást teszik valószínűbbé. 
 •  Az oldal félreszövegezése, a konkrétumok nélküli tartalom szintén rendszeres probléma, ami használhatatlanná tudja tenni az egész oldalad. Ha homályosan fogalmazol, ha nem tiszta, hogy mit csinálsz, és miért érdemes foglalkozni vele, akkor nem fognak vásárolni. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
19. NAP: HOGYAN ÉS MIÉRT KÉRJ SEGÍTSÉGET?
 •  A vállalkozásindítás kitartó munkát igényel és új problémák  megoldást, ezért érdemes segítséget igénybe venni.
 •  Ahhoz, hogy folyamatosan haladni tudj, szükséged van arra, hogy:  1, le legyenek bontva a számodra a haladás lépései (online vállalkozás LEGO-k), 2,  álljanak a rendelkezésre sablonok és minták, 3, tudj kérdezni (hogy ne zavarjon össze a bizonytalanság, 4, legyenek eszközök, amik egyszerűsítik a problémákat. 
 •  A Gyorsítósáv 3.0 tréningen belül ezeket mind a létező legmagaabb színvonalon kapod meg. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
20. NAP: A KLASSZIKUS MARKETING
 •  A modern marketing nagyon sok esetben elviszi a figyelmet a lényegről: az emberek nagyon sok mindent vásárolnak, és a fókuszunkat a jó ajánlatokra kell koncentrálnunk, és azoknak a megfelelő bemutatására. (Nem a keresőoptimalizálásra, vagy a legújabb marketingtrükkre)
 •  Ez adja a művészi/kreatív jelleget a vállalkozásnak, és ez akadályozza meg, hogy neked is "szellemweboldalad" legyen, hiszen a vásárlói igények megértésével könnyen ki tudod találni, hogy hogyan add el, amit meg akarnak vásárolni az emberek.
 •  3 fontos tényező a direkt marketing (ajánlatok felkínálása, aktív ügyfélkeresés), az engedély alapú marketing (tegyék fel a kezüket, akiket érdekel a téma, és őket keresd meg ajánlatokkal), és az oktatás alapú marketing (amikor új tényekkel mutatod meg a közönségnek, hogy miért érdemes belevágni).
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
21. NAP: AZ ÉN VILÁGOM
 •  A 21 nappal ezelőtti állapothoz képest valószínűleg a tréning végére már több lehetőséget látsz a magad számára, látod, hogy az élet több, mint korábban gondoltad.
 •  A 21 nap alatt meg akartam mutatni egy kis szeletet abból, ami az én életem: tanulás, fejlődés és kemény munka. Én mindig igyekeztem a lehető legtöbb életet beletenni a napjaimba. 
 •  Van egy láthatatlan folyamat, ami mindenkinek alakítja az életét. Én egy éve kezdtem el utazni, és most (szinte) bárhol élhetek a világon, több évre elegendő tartalékkal. Ezt viszont elő kellett készíteni. 
 •  Sokan mindezeknek a bizonyítékoknak a hatására is azt fogják mondani, hogy "látom, hogy lehetne, de mégse fogok tenni semmit". Ez mindig egy rendkívül szomorú dolog, hiszen így bukják el az emberek az életük lehetőségeinek a 99%-át. 
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CSATLAKOZZ A LIFESTYLE VÁLLALKOZÁS FACEBOOK CSOPORTBA!
Copyright 2015+ All Rights Reserved